Två män ler samtidigt som de tittar på en kvinna. Kanske har de fått ett presentkort på en livscoachning hos Kickass

Hur kan coaching hjälpa till när beroendeproblematik uppstår på arbetsplatsen?

Statistiskt vet vi att över 10% av befolkningen har eller riskerar att hamna i ett beroende. Det är inte bara personens hälsa och personens närstående som drabbas utan även prestationen på arbetsplatsen samt att lögnerna, sjukdagarna och smygandet också påverkar kolleger i vardagen och företaget i stort.

Att erkänna att man har ett problem är det första svåra steget och det är inte alltid lätt att prata med någon på företaget om det. Rädslan finns också att man inte vet vad man ska göra utan drogen, oavsett om det är alkohol, spel eller annat missbruk/beroende. Man kanske också är rädd att mista jobbet.

I samtal med oss, där våra coacher har en gedigen bakgrund inom både traditionell behandling och KBT, hjälper vi den beroende att våga se hur det verkligen ser ut och ger även verktyg och inte minst hopp, för att kunna börja göra livsstilsförändringar. Genom att det är online så är det också lättare att komma åt då skammen minskar genom att den beroende kan sitta i sin egen trygga miljö och bara fokusera på sig själv och sin coachning. Vi kan också bistå dig som jobbar med personal i hur du ska komma åt problemen med beroende på arbetsplatsen, antingen genom föreläsningar, samtalshjälp eller trepartssamtal.

Är du nyfiken på vad coachning är och vad det kan ge så hör av dig till oss, antingen för att boka ett kostnadsfritt provsamtal eller för att prata mer ingående om vad det kan göra för era medarbetare eller hela organisationen.

Kontakta oss

Boka kostnadsfritt provsamtal.

Ditt första provsamtal är alltid gratis. Då får du möjlighet att känna på vilken typ av frågor som ställs i ett coachingsamtal och hur just din utvalda coach arbetar. Du kan inte förvänta dig att du ska lösa ett problem eller nå ett mål undet det här samtalet, utan snarare att du får klarhet i vad det är du vill ha hjälp med. I samtalet får du också mer information om de upplägg som finns samt prisförslag. Provsamtalet medför inga som helst krav på köp av våra tjänster.