Coaching, föreläsningar och teambuilding för företag

Om tre personer förgiftar din arbetsplats, är det då en föreläsning för alla som är lösningen?

Många företag vill ha coaching. Och helst en snabb lösning. Ett föredrag och ett antal affischer med supersmarta citat. Till det en ny affärsplan och värdegrunder som alla skrivit under på. Sedan är saken biff. Eller hur?

Prova den här frågan: Känner du någon otränad person som börjat springa efter att ha köpt nya skor? Har du hört talas om något företag med dålig känsla som börjat må bra efter en ny affärsplan.

Den här situationen är inte ovanlig: Det finns några människor på en arbetsplats som alla (nästan) andra tycker är svåra. Skälen kan vara många. Och de är egentligen oväsentliga.

Du eller någon annan kan nämligen aldrig ändra på hur andra människor är. Du kan bara ändra på hur du själv reagerar på dem.

Många tror att lösningen är att prata mer med dem. Men vad skulle hända om man pratade mindre? Men om rätt saker.

Många pratar om resursbrist. Vad händer om man ställer sig frågan ”Jobbar rätt människor här? Och om inte – varför gör de inte det?”

Många säger att de inte hinner med allt. Att organisationen är under stress. Få frågar sig ”Vad är min egen del i det och vad är det jag behöver förändra?”

Det finns lösningar. Seriöst.

Det är det vi jobbar med. Du kan fundera dig blå, läsa alla böcker som finns och ha hur många möten som helst utan att komma ett steg på vägen.

Vi är coacher. Vårt jobb är att ställa oväntade frågor. Vrida på problemet.

Här intill ser du några av de metoder vi jobbar med. Läs lite. Fundera.

Vi har gått in hos många arbetsplatser med riktigt dålig stämning. Pratat med människor som förvånat sig själva med de slutsatser de själva kunnat dra.

Vi tar betalt. Precis som ditt företag eller organisation gör. Och vi är inte på något sätt billiga.

Men jag kan garantera att en sak som är mycket dyrare än att ta tag i de här problemen, det är att inte göra det.

Prova. Så slipper du fundera på om det är rätt eller inte.